Aamun valjetessa jumalattoman ikävän kourissa, päätin olla itselleni lempeä ja yrittää palautella itseäni täysiin voimiin. Tästä inspiroituneena muistin aikaisemmin vastaantulleen youtube-löydön, jolle päätin antaa mahdollisuuden. Kyseessä on Jason Stphensonin "Be yourself affirmitions" video, joka on täynnä lempeitä, itseä kunnioittavia ajatuksia rauhallisen äänen kertomana ja rauhallisen musiikin höystämänä. En ole koskaan aikaisemmin kokeillut vastaavanlaisia mindfulness-äänitteitä, mutta koska aamu tuntui jotenkin ankealta ja olen päättänyt etsiä toimivampia ratkaisuja negatiivisiin tunteisiin esimerkiksi suklaan tilalle, niin päätin antaa Jasonille mahdollisuuden. Ja hemmetin hyvä idea se taisikin loppujen lopuksi olla. 

 

harmony.jpg

From Weheartit.com: http://weheartit.com/entry/243348113/search?context_type=search&context_user=Irvas&page=4&query=meditation

 

Olin entistä varmempi siitä, että tänään haluan olla itselleni lempeä enkä stressannut esimerkiksi artikkeleiden lukemista. Poljin ICAa suurempaan ruokakauppaan ja ostin kaksi kassillista ruokaa (Enkai minä vaan syö liikaa :D) ja tulin onnelliseksi ostamastani tuoreesta basilikasta ja sen tuoksusta. Totesin onnen olevan iso, kun jaksaa käydä kerran viikossa supermarketissa, jolloin voi ostaa isommalla kädellä esimerkiksi vihanneksia ilman sitä pelkoa, että rahat loppuvat reissun aikana alta aikayksikön. ICA on lähellä, mutta se on turmiollinen lompakolle, varsinkin jos ei halua pihistellä vihreiden ja marjojen osalta. 

 

13391362_507166422822062_393442071_n.jpg

Se tuoksu ja vihreys <3

 

Rupeaa kyllä varmaan jollain tasolla kuulostamaan hörhöilyltä ja huuhaalta, mutta yksi itsetyöstö-tavoitteeni on ihan oikeasti se, että oppisin nauttimaan elämän ja arjen pienistä iloista. Ruoan ja liikunnan suhteen ei taida olla mitään ongelmaa, mutta toivon saman yltävän myös muihin elämän osa-alueisiin niin, etten jatkuvasti soimaisi itseäni ja toivoisi enempää. 

Tein asioita vain flow:n mukana, ja loppujen lopuksi sainkin aikaan vaikka mitä. Lenkki + HIITmäinen treeni puistossa oli mahtava, sillä tällä kertaa energiatasot olivat aivan toista luokkaa kuin aamulla ennen aamiaista. Viimesunnuntaista viisastuneena tällainen treeni jätettiin myöhemmin päivään, ja aika hyvin sitä jaksettiinkin. Saas nähdä tuntuuko huomenna jaloissa tai ojentajissa. 

Pyykinpesun ja opiskelun jälkeen totesin, että nyt olen ansainnut venyttelyhetken. Kun itselle on enemmän aikaa, myös venyttelyn määrä yleensä lisääntyy, mikä on tullut kyllä huomattua taas täällä Ruotsissa ollessa. Venyttely motivoi tällä kertaa niin paljon, että päätin ruveta tekemään sitä spagaatti tai splitti mielessä. Vaikka olen luonnostani venyvä ja notkea, en ole siitä huolimatta koskaan saanut tehtyä lähellekään spagaattia tai splittiä. Tällä kertaa ajattelin ihan mielenkiinnosta katsoa, että mihin pisteeseen tavoite ja pidempiaikainen treenaaminen sitä varten vievät. Ja vaikkei mitään spagaattia ikinä saisikaan tehtyä, niin istumatyössä jumittuvat lantionojentajat ja takareidet kiittävät venytyksistä jokatapauksessa. Mutta tosiaan, nyt venyttelyhetkiin on ihan toisenlainen into tämän pikkupäätöksen ansiosta, ja aivan mahtavaa rentoutumista ja rauhoittumistahan se on muutenkin. 

Tässä kirjoituksessa ei tainnut olla mitään sen suurempaa punaista lankaa, mutta halusin kuitenkin tulla kertomaan että päivästä tuli kaikesta huolimatta hyvä, ja että nyt ollaan ehkä otettu ihan pienenpieni askel kohti sitä El Imperiaa, joka osaa olla kiltimpi itselleen.